Produkty

masa-jajowa

Masa jajowa

Masa jajowa to produkt naturalny, który powstaje ze świeżych jaj kurzych – czyli są to świeże jaja w formie płynnej pozbawione skorup. Produkcję rozpoczyna wybijanie jaj w specjalistycznych maszynach. Następnie pozyskana masa zostaje poddana procesom filtrowania, homogenizacji i pasteryzacji. Masy jajowe wykorzystuje się w przemyśle spożywczym i małej gastronomii do produkcji makaronów, ciast, majonezów, pasztetów, lodów, likierów i wielu innych produktów.

Biszkopty

Okrągłe ciastka biszkoptowe produkujemy od 2005 roku. Od początku cieszą się dużą popularnością na rynku spożywczym. Podstawą ich sukcesu są wysokiej jakości składniki takie jak produkowane w Ovalu masy jajowe oraz mąka i cukier dostarczane przez wyselekcjonowanych dostawców . Zastosowanie prostych, podstawowych składników powoduje, że ciastka długo zachowują świeżość, delikatność i smak domowych wypieków.

Jaja

W 2011 roku nasza firma poszerzyła swoją działalność o produkcję jaj konsumpcyjnych oraz odchów kur. W pobliżu miejscowości Kamionka pod Malborkiem powstało nowoczesne, specjalistyczne gospodarstwo rolne zajmujące się produkcją jaj. Kury hodowane są w systemie klatkowym zgodnym z dyrektywą Rady UE nr 99/74/WE ustanawiającą minimalne normy dotyczące ochrony kur niosek. Ferma działa w oparciu o pozwolenie zintegrowane wydane w dniu 11 stycznia 2011 roku nr DROŚ.S.7650/30/10/11.