O nas

OVAL – firma z polskim kapitałem działająca od 1997 roku

Lata 90

Jako jedni z pierwszych w Polsce rozpoczynamy produkcję płynnych pasteryzowanych mas jajowych. Proces produkcyjny odbywa się w oparciu o najnowsze rozwiązania technologiczne stosowane w Europie – nowatorskie systemy pasteryzacji i homogenizacji masy jajowej, zastosowanie systemu Bag-in-box na etapie pakowania oraz komputerowe systemy rejestracji procesu produkcji, przechowywania i transportu.

Rok 2006

Rozpoczynamy produkcję ciastek biszkoptowych. Do wypieku wykorzystujemy produkowane przez nas masy jajowe, co wpływa na jakość ciastek i jest bezpośrednią przyczyną ich sukcesu. Obecnie biszkopty trafiają zarówno na rynek polski jak i zagraniczny.

Rok 2009

Rozpoczynamy budowę nowoczesnego, specjalistycznego gospodarstwa rolnego zajmującego się produkcją jaj kurzych. Zakład spełnia polskie i unijne standardy weterynaryjne oraz wymogi środowiskowe. Większość jaj przetwarzanych w naszym przedsiębiorstwie pochodzi z własnej produkcji.

Obecnie

Jesteśmy jednym z wiodących przedsiębiorstw w Polsce specjalizujących się w produkcji płynnych pasteryzowanych mas jajowych, ciastek biszkoptowych i jaj kurzych.
Doskonałą jakość i bezpieczeństwo naszych wyrobów uzyskujemy poprzez stworzenie cyklu produkcyjnego opartego głównie na własnych półproduktach. Masę jajową i biszkopty produkujemy ze świeżych jaj uzyskanych od kur z własnego chowu zyskując jeszcze większą kontrolę ich jakości.

Jesteśmy
nagradzani

W ciągu swojej działalności otrzymaliśmy wiele nagród i wyróżnień za wkład w rozwój lokalnego przemysłu przetwórczego, stworzenie stabilnych miejsc pracy, działalność charytatywną i zaangażowanie na rzecz regionu. Burmistrz Miasta Malborka dwukrotne przyznał nam tytuł Firmy Roku, a także nagrodę Mecenat Roku w konkursie Malborski Mistrz Biznesu.

Dbamy o bezpieczeństwo i jakość naszych produktów

Działamy zgodnie z zasadami HACCP. Posiadamy certyfikat Global Standard of Food Safety /BRC/